Ha egyedi, izgalmas és olcsó nyaralásra vágyik, próbálja ki Albániát!

Az ország korántsem olyan fejletlen, mint előítéleteink alapján gondolnánk, turisztikai infrastruktúrája igen gyorsan fejlődik, modern szállodák várják a nyaralni vágyókat.

A Balkán-félsziget legtitokzatosabb országa Albánia, a “sasok földje”. Az ország nem nagy (területe kb. akkora, mint a Dunántúl), magas hegyek borítják az ország 70%-át. Vadregényes tájak, rengeteg Mercedes, Enver Hodzsa bunkerei és hosszú tengerpartok, a magyar turistát örömmel üdvözlő helyiek és finom ételek mellett fantasztikus látnivalók és történelmi örökség vár mindenkit.

Hotel Royal Park (Durrës)

A szálloda Durresben, az Adriai tenger partján, a Qerret beach-en található 30 méterre a parttól. A szálloda családias légkörű, 2015-ben nyílt és 32 szobával rendelkezik, melyek egy részéből részleges kilátás nyílik az Adriára. Durres belvárosától 17 km-re, egy közel 20 km-es tengerparti üdülősávon található. A szálloda környékén kávézók, éttermek és kisboltok is megtalálhatóak.

Szobák felszereltsége
– minden szobához fürdőszoba
– LCD televízió
– légkondicionáló

Szálloda szolgáltatásai
– Változatos ételekkel teli étterem, helyi specialitásokkal
– Díjmnetes WiFi a szálloda vendégeinek
– Díjmentes napozóágyak a tengerparton a vendégek részére

Fakultatív programok

Tiranai városnézés
Kruja városának és várának megismerése, ahol megnézzük a nagy Szkander Bég Múzeumot. Tiranában meglátogatunk egy kommunizmusban épült, de a publikum számára tavaly megnyitott atombunkert, illetve Tirana legmagasabb épületének tetejében lévő Piano Bárban fogyasztunk el egy tradícionális albán süteményt, illetve kv-t, cappuccinot, igény szerint.

Berat, az “ezer ablak városa”
Berat, az “Ezer ablak városának” megismerése, mely az UNESCO világörökség része. Berati várat körbejárjuk, ezt követően Albánia leghíresebb bor pincészetében borkostolóra fogunk menni.

Kék szem forrás – egynapos kirándulás
Kora reggeli indulással Durres városából elutazunk a Jón – tenger partján fekvő Saranda városába, végig az Albán riviérán, melyről mese szép kilátás nyílik a környékre. Sarandéból elutazunk Butrintba és megtekintünk egy régészeti ásatást egészen a római kortól a 18. Századig minden korszak kétjegye megtalálható itt. Tovább utazunk a Kék szem forráshoz, mely egy egyedül álló geológiai jelenség Európában. Utunkat folytatva megállunk Gijokastraban, mely szintén a világörökség része, és innen folytatjuk utunkat a szállásra vissza, amely késő este

További információk és foglalás a TSTOURS weboldalán >>